"Bli kär i livet"

"Bli kär i livet" har blivit mitt motto. Jag försöker hitta små ljusglimtar i stunderna under dagen för att inte glömma. Det är många gånger så självklart, det som finns runt oss varje dag så att vi glömmer att vara tacksamma. 

Den här helgen har varit lite blåsig så väl på utsidan med den stormande Malik, som i mitt inre där det också stormat runt lite med känslor som gått upp & ner. Så kan vi ibland påverkas av luftelementet Vata som kan få vårt nervsystem lite i gungning.

Jag har valt att ta väl hand om mig själv mitt i allt det stormiga, Har druckit gott värmande te, träffat fina vänner & med härliga, givande samtal, umgåtts med min man.

Det blev även lite fix med att göra ghi, renat smör som är vanligt förekommande i ayur-vedan. Ghi har en renade inverkan på de födoämnen den blandas med & hjälper till i näringsupptaget & tarmfunktionen. Ghi är en naturlig antioxidant & är rik på a, D & E vitamin & lättsmält då man lyft bort det svårsmälta kaseinet.
Ghijpgpng
Recept på Ghi:
Smält ett halvt kilo osaltat smör i en tjockbottnad, rymlig kastrull. Du värmer utan lock på svag värme ca 3 an om du har 10 som skala. Det ska småsjuda lite, men inte koka. De ska sjuda ca 30-60 min. Det kommer att komma upp vita fällningar, avvakta med att ta bort dem förrän du märker att det slutat komma upp ngt från botten, så blir det lättare att ta upp, jag brukar använda mig av en hålsil med handtag, en sådan som man brukar ha när man saftar. 
Bäst är att hälla smöret på en glasburk, jag brukar sila det genom ett melitta, kaffefilter direkt ner i burken. Den sista vita, vassleliknande som blir kvar i kastrullen ska inte med utan låt den bli kvar i kastrullen, som du sedan torkar av med papper innan du diskar, så du slipper få stopp i avloppet av fettet. Ghi ska var så rent som möjligt för optimal effekt. Vidbränd ghi är tyvärr oanvändbar, så ha koll på spisen och värmen. Ghi är en ren produkt och därför mycket hållbar så du kan ha den framme i rums temperatur. 
Denna söndag eftermiddag hade jag som varje vecka min lilla meditations stund som är att medvetet närvarande pyssla om och vattna mina växter, Älskar det.

Tänk att det små vardags sysslorna kan förvandlas till en lugnande & helande meditations stund bara man stannar upp och är med sig själv i själva görandet, istället för i tankar på det som ska komma eller det som har varit. 

Kvällen avslutade med ett härligt Qi andning Qi gong pass där jag fick balanserat upp mina element och det stormar lite minder i det inre nu i slutet i helgen i jämförelse med inledningen i fredagseftermiddag.